Preskoči na glavni sadržaj

Fileti soma sa prelivom od pavlake

Riblji fileti sa aromatičnim prelivom, jednostavni za pripremu.
SastojciKoličina
fileti soma2 veća
sok od limunapolovina većeg ili jednog manjeg
beli luk2 čena
kisela pavlaka2 dl
aleva paprika1/2 kašičice
svež peršunov list2 kašike
so i i biberpo ukusu

Kako pripremiti

  • Filete soma po potrebi odlediti, oprati, dobro ocediti i posušiti papirnim ubrusom. Posoliti ih po ukusu, posuti biberom i sitno iseckanim belim lukom, malo poprskati limunovim sokom, pa ih staviti u posudu, poklopiti i vratiti u frižider da odstoje 15 min. Preliv pripremiti na sledeći način: pavlaku umutiti viljuškom, dodati alevu papriku, malo soli, sitno iseckan peršunov list, preostali limunov sok i sve dobro izmešati. Vatrostalnu posudu ili „djuvečaru“ obložiti alu folijom, staviti filete soma, preliti prelivom, preko staviti papir za pečenje i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 - 220 stepeni C oko 40 min. Desetak minuta pred kraj pečenja skinuti papir za pečenje i ostaviti da se riba zapeče. Služiti toplo uz krompir, ili pirinač i salatu.
  • http://recepti.zena.blic.rs

Paypal donacija

Popularni postovi