FLAMBIRANA PILETINA S NARANČOM

Sastojci za 4 osobe 
4 pileća filea (600 g) 
sol 
papar 
30 g maslaca 
200 ml svježe iscijeđenog soka od naranče 
30 ml bourbon whiskeyja 

Za prilog: 
200 g zelenih mahuna 
200 g brokule 
2 žlice maslinova ulja 

Za posluživanje: 
2 žlice popečenih listića badema 


Priprema

1. Meso posolite i popaprite. 
2. U tavi na zagrijanom maslacu, popecite piletinu s obje strane. 
3. Zalijte je narančinim sokom, poklopite i pirjajte na laganoj vatri oko 20 minuta. 
4. Meso izvadite, a umak kuhajte dok ne dobijete željenu gustoću. 
5. Meso vratite, prelijte whiskyjem i zapalite. 
6. Mahune i brokulu skuhajte u slanoj kipućoj vodi, ocijedite i prelijte maslinovim uljem. 

Posluživanje 

Poslužite toplo meso s umakom i kuhanim povrćem, a preko svega pospite bademe.

Paypal donacija

Popularni postovi