FLAMBIRANA PILETINA S NARANČOM
Sastojci za 4 osobe
4 pileća filea (600 g)
sol
papar
30 g maslaca
200 ml svježe iscijeđenog soka od naranče
30 ml bourbon whiskeyja
Za prilog:
200 g zelenih mahuna
200 g brokule
2 žlice maslinova ulja
Za posluživanje:
2 žlice popečenih listića badema
Priprema
1. Meso posolite i popaprite.
2. U tavi na zagrijanom maslacu, popecite piletinu s obje strane.
3. Zalijte je narančinim sokom, poklopite i pirjajte na laganoj vatri oko 20 minuta.
4. Meso izvadite, a umak kuhajte dok ne dobijete željenu gustoću.
5. Meso vratite, prelijte whiskyjem i zapalite.
6. Mahune i brokulu skuhajte u slanoj kipućoj vodi, ocijedite i prelijte maslinovim uljem.
Posluživanje
Poslužite toplo meso s umakom i kuhanim povrćem, a preko svega pospite bademe.
4 pileća filea (600 g)
sol
papar
30 g maslaca
200 ml svježe iscijeđenog soka od naranče
30 ml bourbon whiskeyja
Za prilog:
200 g zelenih mahuna
200 g brokule
2 žlice maslinova ulja
Za posluživanje:
2 žlice popečenih listića badema
Priprema
1. Meso posolite i popaprite.
2. U tavi na zagrijanom maslacu, popecite piletinu s obje strane.
3. Zalijte je narančinim sokom, poklopite i pirjajte na laganoj vatri oko 20 minuta.
4. Meso izvadite, a umak kuhajte dok ne dobijete željenu gustoću.
5. Meso vratite, prelijte whiskyjem i zapalite.
6. Mahune i brokulu skuhajte u slanoj kipućoj vodi, ocijedite i prelijte maslinovim uljem.
Posluživanje
Poslužite toplo meso s umakom i kuhanim povrćem, a preko svega pospite bademe.