JANJETINA S POVRĆEM

Meso skinuti s kosti, isjeći na deblje komade i ispržiti. Kada je isprženo, preliti ga bujonom i vinom i krčkati oko 30 minuta. Gotovom mesu dodati bijeli luk, biber, so, crveni luk sječen na listiće, paradajz isječen na debele kriške, patlidžan sječen na kriške, aromatično bilje i senf. Promiješati i krčkati još oko 10 minuta. Janjetinu sa povrćem i aromatičnim biljem najbolje je konzumirati uz šarenu rižu i posnu salatu sa kikirikijem i susamom.

Potrebno:

* 800 g janjećeg buta
* 400 g paradajza
* 3 plava patlidžana
* 250 ml bistrog bujona
* 150 ml crnog vina
* 5 glavica crvenog luka
* 25 g mješavine aromatičnog bilja
* 1 kašika senfa
* 3 čehna bijelog luka
* so, biber, ulje

Paypal donacija

Popularni postovi