Preskoči na glavni sadržaj

Kruševski čomlek, ručak koji se pamti

Ovo jelo čudnog naziva treba malo duže kuvati, ali se isplati jer je fenomenalno.
SastojciKoličina
juneće krtine1 kg
sitne glavice crnog luka1 kg
beli luk5 čena
lovorov list4 lista
mlevena paprika1 kašika
mešavina začina1 kašika
bibernekolliko zrna
crveno vino200 ml
voda200 ml
sopo ukusu
mleveni crni biberpo ukusu
ulje10 ml

Kako pripremiti

  • Meso isečemo na kocke. Dno pekača poporskamo uljem, beli i crni luk samo oljuštimo, ne sečemo već koristimo cele glavice. Dno pekača prekrijemo mesom, glavicama crnog luka, zatim dodamo lovor i beli luk. Na kraju dodamo zrna bibera, mešavinu začina, mlevenu papriku, dosolimo, pobiberimo i poprskamo ostatkom ulja. Nalivamo vinom i vodom. Pekač poklopimo, stavimo u rernu i pečemo 3 sata na 200 stepeni.
  • http://recepti.zena.blic.rs

Paypal donacija

Popularni postovi