MARINIRANA RIBA
Sastojci
- Riba(plava ili bijela)
- luk
- češnjak
- grančica ružmarina
- vinski ocat
- po želji kapare
- sol i brašno (meni je bolje oštro, jer se manje zalijepi za ribu)
Možete dodati i 1 žlicu kapara.Sve to izliti preko ribe i poklopiti da se prožmu mirisi i okusi.
Postupak pripreme
- Ribu posoliti, uvaljati u brašno i popržiti na vrelom ulju.
- Kad svu ribu ispržite,smanjite vatru i stavite na ulje grančicu ružmarina,odmah zatim narezani luk,
- Na laganoj vatri sve prodinstati samo da luk malo zavene(recimo na 1 kg ribe 1 velika glavica luka).Zatim dodati izrezani češnjak samo na 2-3 minute(na istu količinu ribe 7-8 režnjeva).
- Na kraju doliti oko 0,5 dl vinskog octa i pustiti par minuta da malo provri(ispušta vrlo opojne mirise).
Može se jesti i hladna,a u hladnjaku može stajati par dana.
http://www.recepti.hr