Preskoči na glavni sadržaj

Piletina u sosu od crnih maslina

Lagan, fin ručak, sa ukusnim namazom od maslina, a može da bude i večera.
SastojciKoličina
pileći file500 g
taljatele400 g
puter1 kašičica
uljepo potrebi
neutralna pavlaka za kuvanje200 ml
voda200 ml
namaz od crnih maslina1 kašika
suve šljive5
belo vino50 ml
sopo ukusu
kaparpo želji

Kako pripremiti

  • Taljatele skuvati u slanoj vodi, procediti, isprati i vratiti u toplu posudu. Pileći file iseći na trake i posoliti. Tiganj zagrejati, dodati puter i ulja po potrebi i ispržiti file. Dodati vodu, iseckane suve šljive, vino, pavlaku, namaz i još malo prokrčkati. Piletinu u sosu i kapare staviti preko taljatela i služiti toplo.
  • http://recepti.zena.blic.rs

Paypal donacija

Popularni postovi