Preskoči na glavni sadržaj

Pohovani paradajz iz rerne, spolja hrskav, unutra sočan

Bez prženja, odličan i topao i hladan!
SastojciKoličina
paradajz3
ovsene pahuljice90 g
prezle70 g
mleveni lan20 g
jaja2
maslinovo uljepo potrebi
bosiljak, so, origanopo ukusu
ćureća prsa4 šnite
kačkavalj/sendvič tost sir2 šnite

Kako pripremiti

  • Paradajz oprati i iseći na kolutove debljine oko 1 cm, pa staviti u cediljku na desetak min. Zatim posoliti po ukusu, posuti origanom i bosiljkom. Jaja umutiti i posoliti. U drugi tanjir staviti mešavinu prezli i mlevenog lana, a u treći izmiksane pahuljice. Svaki kolut začinjenog paradajza (od 2 komada paradajza) uvaljati prvo u pahuljice, pa u jaja, pa na kraju u prezle i lan. Stavljati u pleh obložen papirom za pečenje da odstoji dok se rerna zagreva. Preostali paradajz pripremiti na sledeći način: na vrh šnite ćurećih prsa staviti kolut paradajza, preko pola šnite kačkavalja ili sendvič tost sira, preklopiti drugom polovinom ćurećih prsa i složiti u pleh. Na svaki kolut od paradajza staviti po pola kašičice maslinovog ulja i peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni C oko 20 minuta. Služiti toplo, a veoma je ukusno i hladno (ako nešto ostane. :)
  • http://recepti.zena.blic.rs

Paypal donacija

Popularni postovi