POMFRI OD TIKVICA (LCHF)
Ako ste ljubitelj tikvica poput mene, onda vjerojatno stalno smišljate nove načine pripreme ovog voća. Da, kulinarski su povrće i tako se pripremaju, ali tikvice su zapravo voće. Iako su meni najdraže same, samo lagano prodinstane s malo maslinova ulja, često pripremam i razne vrste polpeta, lazanje i mnoga druga jela.
Pripremite:
2 srednje velike tikvice
2 jaja
80g parmezana
100g mljevenih badema
himalajsku sol
svježe mljeveni papar
pola žličice crvene paprike ili kurkume
žlicu maslinova ulja
Ako ne želite koristiti parmezan, upotrijebite samo bademe, ali možete dodati i malo mljevenog lana, sezama, čak i whey bez okusa.
Pripremite:
2 srednje velike tikvice
2 jaja
80g parmezana
100g mljevenih badema
himalajsku sol
svježe mljeveni papar
pola žličice crvene paprike ili kurkume
žlicu maslinova ulja
Pećnicu zagrijte na 220C. Tikvice operite i narežite na prutiće. Umočite svaki u jaje pa u mješavinu badema, parmezana i začina. Slažite na papir za pečenje premazan žlicom maslinova ulja.
Pecite 15 do 20ak minuta, da pozlati. Poslužite s jelom po izboru. Ja sam pripremila salatu od krastavaca i polpete s rajčicom i mozzarellom, koje sam već objavila na Fitness.com.hr.
Pomfri možete poslužiti i uz neku salsu ili umak od vrhnja i vlasca.
http://jedozovniduo.blogspot.ba