Preskoči na glavni sadržaj

Punjene pileće rolnice, za sve ljubitelje dobrog zalogaja

Pohovane rolnice iz rerne punjene šunkom i kačkavaljem oduševiće i najprobirljivije gurmane.
SastojciKoličina
pileće belo meso500 g
kačkavalj6 lista
šunka6 lista
senf4 kašike
so, biber, mešavina začinapo ukusu
jaja2
brašno4 kašike
prezle4 kašike
ulje4 kašike

Kako pripremiti

  • Belo meso odvojiti od kostiju i iseći na šest šnicli. Šnicle izlupati čekićem za meso. Posoliti, pobiberiti i premazati senfom. Na svaku šniclu staviti po list tanko sečene šunke i kačkavalja, pa sve urolati. Svaku rolnicu uvaljati u brašno, jaja i na kraju kraju u prezle. Rolnice složiti u vatrostalnu posudu podmazanu uljem. Poprskati ih odozgo sa još malo ulja. Peći na 180 stepeni 60-70 minuta.
  • http://recepti.zena.blic.rs

Paypal donacija

Popularni postovi