Preskoči na glavni sadržaj

Punjeni plavi patlidžan: Savršen ručak za celu porodicu!

Jednostavno, a preukusno. (Foto: Profimedia.rs)
SastojciKoličina
plavi patlidžan2 veća
mlevenojuneće meso200 g
pirinač1/2 šolje
tikvica1 manja
paradajz1
krem sir100 g
kačkavalj100 g
crni luk1
uljepo potrebi

Kako pripremiti

  • Plavi patlidžan operite, pa svaki podelite na dva dela po dužini i izdubite.
  • Na ulju malo prodinstajte meso sa lukom, pa dodajte pirinač i nastavite sa dinstanjem. Zatim u meso dodajte seckanu tikvicu, paradajz i krem sir.
  • Napunite plavi patlidžan, odozgo ga preklopite koturom paradajza i šnitom kačkavalja. Pecite u vatrostalnom sudu na 200 stepeni, prekriveno alu folijom.
  • http://recepti.zena.blic.rs

Paypal donacija

Popularni postovi