Brzo i krajnje jednostavno pripremanje savršenih šnicli.
Sastojci
Količina
svinjski but
500 g
pivo
2 dl
mleko
2 dl
sok od paradajza
2 dl
beli luk
3 čena
peršun
1 kašika
šampinjoni
300 g
so
po želji
biber
po želji
brašno
za valjanje
Kako pripremiti
Meso iseći na šnicle, izlupati, posuti sa soli i mlevenim biberom. Svaku šniclu uvaljati u brašno sa jedne i druge strane i poređati u posudu za pečenje prethodno podmazanu uljem.
U posudu pomešati pivo, paradajz sok, mleko, beli luk protisnut na spravicu za beli luk, kašiku seckanog peršuna, so i mleveni biber. Šnicle preliti sosom,
Pokriti sa alufolijom izbušenom čačkalicom i peći na 200 stepeni 30 minuta, skinuti foliju, dodati šampinjone i peći još 30 minuta. Služiti uz kuvani krompir.