Preskoči na glavni sadržaj

Šnicle u sosu od piva, neverovatno ukusne i sočne

Brzo i krajnje jednostavno pripremanje savršenih šnicli.
SastojciKoličina
svinjski but500 g
pivo2 dl
mleko2 dl
sok od paradajza2 dl
beli luk3 čena
peršun1 kašika
šampinjoni300 g
sopo želji
biberpo želji
brašnoza valjanje

Kako pripremiti

  • Meso iseći na šnicle, izlupati, posuti sa soli i mlevenim biberom. Svaku šniclu uvaljati u brašno sa jedne i druge strane i poređati u posudu za pečenje prethodno podmazanu uljem.
  • U posudu pomešati pivo, paradajz sok, mleko, beli luk protisnut na spravicu za beli luk, kašiku seckanog peršuna, so i mleveni biber. Šnicle preliti sosom,
  • Pokriti sa alufolijom izbušenom čačkalicom i peći na 200 stepeni 30 minuta, skinuti foliju, dodati šampinjone i peći još 30 minuta. Služiti uz kuvani krompir.
  • http://recepti.zena.blic.rs

Paypal donacija

Popularni postovi