Preskoči na glavni sadržaj

Štrudla sa sirom i kobasicama, obradujte svoje ukućane

Umesto kobasica možete koristiti mleveno meso, jednako je dobro i ukusno.
SastojciKoličina
brašno500 g
mleko250 ml
jaje1
kvasac40 g
sopo ukusu
margarin50 g
FIL
kečap ili mleveni paradajz2 kašike
kobasice3
suvi začin1 kašičica
biberpo ukusu
sir200 g

Kako pripremiti

  • U 1/4 litra mleka staviti da nadođe kvasac uz dodatak malo šećera. U posudi promešati brašno sa malo soli pa dodati istopljen margarin i nadošao kvasac. Sve to dobro umesiti i podeliti testo na dva dela, rastanjiti i filovati. Svaki deo testa razvući oklagijom premazati kečapom, rasporediti kobasice, posuti sirom i filovati, pa zatim urolati i staviti u podmazan pleh. Premazati sa žumancetom. Ostaviti da štrudla lepo naraste i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 do 45 minuta.
  • http://recepti.zena.blic.rs

Paypal donacija

Popularni postovi