TELEĆI GULAŠ SA VRHNJEM

1 kg teletine za gulaš
glavice luka
2 češnja češnjaka
3 žlice masla
sol, papar
2 žlice brašna
600 ml telećeg temeljca
200 g vrhnja
2 žlice kapara (uz staklenke)
PRIPREMA
Operite i posušite meso. Oljuštite pa nasjeckajte luk i češnjak.
Postupno popržite meso na vrućem maslu te posolite i popaprite. Na kraju dodajte luk i češnjak te popržite.
Stavite meso u lonac, pospite brašnom, kratko popržite miješajući te ulijte temeljac. Ostavite da vrije oko 75 minuta uz povremeno miješanje. Po potrebi dodajte još malo temeljca ili vode.
Umiješajte oko 150 g vrhnja pa začinite solju i paprom. U tome ugrijte kapare. Poslužite gulaš te ukrasite preostalim vrhnjem.

http://kucnetajne.info

Paypal donacija

Popularni postovi