VINSKI GULAŠ

Uz ovaj vinski gulaš najbolji prilog su lovačke knedle, ali dobro pašu žganci, njoki ili običan restani krumpir.

Sastojci:

  • 1 kg govedine – narezane na kockice
  • 1/2 kg luka
  • 2 žlice slatke crvene paprike
  • 1 žličica ljute crvene paprike (može i malo više ako volite ljuto)
  • 20 dkg špeka

Priprema:

  1. soli po ukusu
  2. meso kratko zapeći na masti da pobijeli
  3. u lonac slagati
  4. na dno staviti narezani špek
  5. na špek staviti kockice mesa
  6. posoliti i posuti crvenom paprikom
  7. poslagati luk sitno narezan
  8. istim redosljedom slagati meso, crvenu paprku , sol i luk
  9. preliti čašom crvenog vina
http://www.recepti.hr

Paypal donacija

Popularni postovi