ZAPEČENE GLJIVE SA SIROM

* 250 g gljiva
* 4 tvrdo kuhana jaja
* 1 glavica luka
* 2 cesnja cesnjaka
* 2 dl kiselog vrhnja 
* 1 jaje
* 200 g ribanog sira (gauda, trapist)
* malo maslaca
* zacini po ukusu




Zagrijati pecnicu na 220 stupnjeva.

Gljive narezati na listice. Sitno nasjeckati luk i cesnjak (ili ga protisnuti).

Na malo maslaca proprziti luk i cesnjak. Dodati gljive. Pirjati dok ne omeksa i da sva tekucina ispari. Zaciniti prema ukusu. Razmutiti 1 jaje, dodati kiselo vrhnje i zaciniti.

Vatrostalnu posudu premazati sa malo maslaca. Po dnu sloziti kuhana jaja narezana na ploske. Preko jaja posipati polovicu ribanog sira. Na sir staviti svu kolicini pirjanog povrca. Preliti smjesom kiselog vrhnja i posipati ostatkom sira.

Peci dok se ne zapece ( kojih 15-20 min).

Paypal donacija

Popularni postovi