FAŠIRANE ŠNICLE

Recept sam našla jos davno u nekim novinama i od tada ga pravim veoma cesto na zaovoljstvo mojih ukućana. Ovo su sigurno najukusnije ćufte koje smo mi probali a veoma se jednostavno naprave i uvijek uspiju. Ja nekad napravim duplo pa pola zamrznem i onda po potrebi imam gotov ručak za 10 min jer se mogu praviti direktno iz zamrzivača bez odmrzavanja

Sastojci



500 gr mljevenog mesa (najbolje miješanog)
veće parče hleba(natopljeno u vodi ili mlijeku) ili 3 kašike prezle
1 glavica crnog luka
sitno sjeckani peršun
1 čen bijelog luka 
1 kašika začina
1 jaje
biber
1 kašičica sode bikarbone(ravna)

Luk sitno nasjeckati ili narendati na krupno kao jabuke, dodati malko ocijeđen hleb ili prezle, jaje, začin, peršun, sodu bikarbonu i meso i sve dobro umijesiti rukom pa podijeliti na 8 loptica.
Svaku lopticu istanjiti uz pomoć kese za zamrzivac.

Tako istanjene ćufte se mogu i zamrznuti i onda po potrebi vaditi i onako direktno iz zamrzivača pržiti.
Pržiti na tefonskom tiganju na veoma malo ulja.
Može se sitno nasjeckati jos jedna glavica crnog luka pa kad se na tanjir stavi jedna šnicla pospe se lukom, preko nje se stavi druga šnicla i tako redom. Na ovaj nacin će luk malo da omeksa a šnicle ce da prime njegov miris.

http://kadjakuvam.blogspot.ba

Paypal donacija

Popularni postovi