HRSKAVI PILEĆI PRSTIĆI
Potrebno vam je:
oko 750g belog pilećeg mesa,
2 jaja,
šolja brašna,
kupovne perece (za grickanje),
so i biber (i drugi začini po želji).
Od ostalog materijala vam je još potrebno: tepsija, papir za pečenje, čačkalice, malo ulja.
Priprema
Uključite rernu na 2000C da se zagreva dok pripremate meso.
Piletinu isecite na kocke veličine oko 3 cm. Stavite u jednu činiju, posolite i pobiberite po ukusu i sve promešajte. Ukoliko želite, možete dodati i neke druge začine po vašem ukusu.
U jednu posudu izlite jaja i izmutite viljuškom. U drugu posudu sipajte brašno. Perece stavite u jednu providnu kesu i izmrvite oklagijom. Ne trebaju biti suviše sitne mrvice. Pripremite tepsiju tako što ćete u nju staviti papir za pečenje i premazati ga sa malo ulja. Sada svaku kockicu pilećeg belog mesa stavite u brašno, pa u jaje i zatim uvaljajte u mrvice od pereca. Postupak je isti kao kod klasičnog pohovanja.
Izmrviti perece.
Uvaljati piletinu u navedene sastojke.
Uvaljati piletinu u navedene sastojke.
Kada potrošite svo meso, poprskajte ga od gore sa malo ulja. Stavite piletinu u rernu da se peče sa svake strane 8 do 10 minuta. Ukoliko želite da ovi ukusni hrskavi pileći prstići budu tamniji, ostavite ih malo duže u rerni.
http://receptizabrzaijednostavnajela1.blogspot.ba
oko 750g belog pilećeg mesa,
2 jaja,
šolja brašna,
kupovne perece (za grickanje),
so i biber (i drugi začini po želji).
Od ostalog materijala vam je još potrebno: tepsija, papir za pečenje, čačkalice, malo ulja.
Priprema
Uključite rernu na 2000C da se zagreva dok pripremate meso.
Piletinu isecite na kocke veličine oko 3 cm. Stavite u jednu činiju, posolite i pobiberite po ukusu i sve promešajte. Ukoliko želite, možete dodati i neke druge začine po vašem ukusu.
U jednu posudu izlite jaja i izmutite viljuškom. U drugu posudu sipajte brašno. Perece stavite u jednu providnu kesu i izmrvite oklagijom. Ne trebaju biti suviše sitne mrvice. Pripremite tepsiju tako što ćete u nju staviti papir za pečenje i premazati ga sa malo ulja. Sada svaku kockicu pilećeg belog mesa stavite u brašno, pa u jaje i zatim uvaljajte u mrvice od pereca. Postupak je isti kao kod klasičnog pohovanja.
Izmrviti perece.
Uvaljati piletinu u navedene sastojke.
Uvaljati piletinu u navedene sastojke.
Kada potrošite svo meso, poprskajte ga od gore sa malo ulja. Stavite piletinu u rernu da se peče sa svake strane 8 do 10 minuta. Ukoliko želite da ovi ukusni hrskavi pileći prstići budu tamniji, ostavite ih malo duže u rerni.
http://receptizabrzaijednostavnajela1.blogspot.ba