JEDNOSTAVNA PILETINA U KREM SOSU

Treba vam nešto jednostavno, ukusno, a dostojno kralja? Onda isprobajte kakvog je ukusa ova piletina u krem sosu.

Sastojci:
4-6 komada pilećih prsa, bez kosti i kože
4 do 6 kriški provolone sira (ili nekog drugog tvrdog)
4 do 6 tankih kriški dimljene šunke
Malo brašna (oko pola šolje) za umakanje piletine
Sos:
1 šolja (od 250 ml) mlijeka

1 šolja pavlake za kuhanje
1 šolja pilećeg bujona (temeljca) – bistre supice
1 ½ šolja čedar ili drugog tvrdog sira, narendanog
1/2 šolje narendanog parmezana (nije obavezno)
2 kašike putera
2 pune kašike brašna
1/2 kašičice luka u prahu (ili malo udinstanog luka)
1/2 kašičice bibera
1 kašičica soli
Malo crvene paprike
2 kašičice šećera
kraljevska-piletina-2

Priprema: 
Pileća prsa odvojeno stavljajte između dva komada plastične folije i istucite kuhinjskim čekićem – da dobijete tanke šnicle. Posolite i pobiberite, pa na svaku šniclu stavite po jednu krišku sira i jednu krišku šunke. Umotajte šniclu (uvucite krajeve ako je potrebno), pa pričvrstite krajeve čačkalicom. Uvaljajte svaku rolnicu u brašno. U dubljem tiganju zagrijte malo ulja na srednjoj/visokoj temperaturi, pa pecite pileće rolnice kratko sa obje strane – samo da malo porumene. Ostavite sa strane.


http://receptizabrzaijednostavnajela1.blogspot.ba

Paypal donacija

Popularni postovi