MESNA ROLADA

Sastojci:
 30 ml ulja 
 1 glavica luka 
 600 g miješanog mljevenog mesa 
 2 češnja češnjaka 
 2 žlice nasjeckanog peršina 
 1 žlica Vegete 
 6 jaja 
 2 žemlje 
 300 ml kiselog vrhnja 
 1 prašak za pecivo 
 3 žlice oštrog pšeničnog brašna 
 2 žlice krušnih mrvica 
 150 g pancete 
 sol, papar

Priprema: Na zagrijanom ulju popržite luk, dodajte mljeveno meso, nasjeckani češnjak, peršin i jednu žlicu Vegete. Pržite dok meso ne dobije lijepu boju, pa prebacite u dublju zdjelu da se hladi. U međuvremenu skuhajte 5 jaja. Žemlje namočene u toploj vodi i dobro ocijeđene natrgajte na veće komade, zatim dodajte vrhnje, 1 sirovo jaje, prašak za pecivo, brašno i krušne mrvice, te sve zajedno malo posolite i popaprite. Kalup premažite uljem i obložite tankim šnitama pancete. Izlijte polovicu smjese u kalup, poredajte kuhana jaja i izlijte ostatak smjese. Pecite na 200° C oko 15 minuta, pa još 45 minuta na 180° C. Pečeno pustite da se malo ohladi u kalupu, a zatim istresite na tanjur za posluživanje.


http://www.gospodarski.hr

Paypal donacija

Popularni postovi