NARODNO JELO
✦ 500 g svinjskog mesa
✦ 500 g telećeg mesa
✦ 300 g miješanog mljevenog mesa
✦ 750 g mariniranih gljiva
✦ 4–5 glavica luka
✦ krem juha od gljiva
✦ sol
✦ papar
✦ origano
✦ začinska paprika
✦ lovorov list
Svinjsko i teleće meso isjecite na kockice i kuhajte pola sata. Prodinstajte luk, dodajte kuhano teleće meso, propržite nekoliko minuta, ubacite svinjsko meso i dinstajte. Od mljevenog mesa, začina, jaja i prezli napravite ćufte i ostavite ih sa strane. Mesu dodajte marinirane gljive, a poslije pet minuta i ćufte. Krem juhu od gljiva skuhajte u juhi koja je ostala od kuhanja mesa. Začinite je i dodajte u lonac. Kuhajte još nekoliko minuta i sve prelijte u keramičku posudu. Pecite oko 90 minuta na 200 °C.
http://www.gospodarski.hr
✦ 500 g telećeg mesa
✦ 300 g miješanog mljevenog mesa
✦ 750 g mariniranih gljiva
✦ 4–5 glavica luka
✦ krem juha od gljiva
✦ sol
✦ papar
✦ origano
✦ začinska paprika
✦ lovorov list
Svinjsko i teleće meso isjecite na kockice i kuhajte pola sata. Prodinstajte luk, dodajte kuhano teleće meso, propržite nekoliko minuta, ubacite svinjsko meso i dinstajte. Od mljevenog mesa, začina, jaja i prezli napravite ćufte i ostavite ih sa strane. Mesu dodajte marinirane gljive, a poslije pet minuta i ćufte. Krem juhu od gljiva skuhajte u juhi koja je ostala od kuhanja mesa. Začinite je i dodajte u lonac. Kuhajte još nekoliko minuta i sve prelijte u keramičku posudu. Pecite oko 90 minuta na 200 °C.
http://www.gospodarski.hr