NARODNO JELO

 500 g svinjskog mesa 
 500 g telećeg mesa
 300 g miješanog mljevenog mesa 
 750 g mariniranih gljiva 
 4–5 glavica luka 
 krem juha od gljiva 
 sol 
 papar 
 origano 
 začinska paprika 
 lovorov list

Svinjsko i teleće meso isjecite na kockice i kuhajte pola sata. Prodinstajte luk, dodajte kuhano teleće meso, propržite nekoliko minuta, ubacite svinjsko meso i dinstajte. Od mljevenog mesa, začina, jaja i prezli napravite ćufte i ostavite ih sa strane. Mesu dodajte marinirane gljive, a poslije pet minuta i ćufte. Krem juhu od gljiva skuhajte u juhi koja je ostala od kuhanja mesa. Začinite je i dodajte u lonac. Kuhajte još nekoliko minuta i sve prelijte u keramičku posudu. Pecite oko 90 minuta na 200 °C.


http://www.gospodarski.hr

Paypal donacija

Popularni postovi