PILE U SUSAMU

Potrebno je:
3 pileća fileta
3 jaja
1 kisela pavlaka
100-150 g susama
100 g kokosovog brašna
150 g kikirikija
so, biber, vegeta
prilog 
500 g makarona
2 kašike šećera
1 limun
1 narandža
200 g šargarepe
malo bosiljka ili peršuna

Priprema:
Vatrostalnu posudu premažite margarinom u tankom sloju pa posipite gusto susamom. Pileće meso isecite na šnicle, ne mnogo tanke, posolite i pobiberite. Jaja posolite po ukusu i umutite sa kiselom pavlakom. Umočite meso u jaja i poredjajte u posudu preko susama.
Propržite krupno iseckani kikiriki i kokos na suvo u tiganju i posipajte preko mesa. Umesto kikirikija možete staviti semenke suncokreta, odlično je i tako. Prelijte ostatkom mešavine jaja i pavlake. Pokrijte posudu alu folijom i stavite u rernu da se peče. Pred kraj pečenja otklopite posudu da bi se dobila fina, rumena korica.
Pečeno jelo isecite na parčad i poslužite uz kuvanu testeninu koju ste polili sa malo maslinovog ulja i uz prilog od karamelizovane šargarepe. Umesto makarona možete poslužiti i krompir pire.

A prilog pripremite na sledeći način:
2 kašike šećera stavite u tiganj da se karamelizuje na tihoj vatri. Dodajte sok od 1 limuna i 1 narandže i šargarepu isečenu na trakice ili kolutove, kako više volite. Posolite i dinstajte šargarepu u soku, a pred kraj dodajte malo seckanog bosiljka ili peršuna i promešajte.

http://pekarica-suzyca.blogspot.ba

Paypal donacija

Popularni postovi