PILETINA S PARADAJIZOM
Sastojci
- 450 gpilećeg belog mesa
- 400 gparadajza
- 150 gcrnog luka
- 4 čenabelog luka
- 1 kašikaulja
- so
- biber
- peršun
- 250 gpirinča
- 600 gsvežeg kupusa
- so
- biber
- sirće
Na umereno zagrejanom ulju lagano propržiti pirinač, posoliti ga i zaliti dvostrukom količinom vrele vode u odnosu na pirinač (pola litre). Lagano mešati 2-3 minuta. Posudu poklopiti i nakon 2 minuta skinuti sa vatre. Pileće belo meso iseći na kocke veličine 1x1 cm i propržiti na umereno zagrejanom ulju. Kad je meso gotovo, izvaditi ga iz tiganja, a na preostaloj masnoći propržiti sitno isečen crni luk. Kad luk porumeni, dodati oljušten i na kocke isečen paradajz. Posle 10 min. dodati sitno isečen beli luk i začine. U sve to dodati ranije pripremljenu piletinu i nastaviti sa kuvanjem još 5 min. Jelo začiniti po ukusu. Servirati uz ranije pripremljen pirinač i uz salatu od svežeg kupusa.