PLJESKAVICE PUNJENE TIKVICAMA
I prilog dinstani kromir sa paradajzom i feta sirom...
Sastojci
300 gr. mlevenog juneceg i
300 gr. mlevenog svinjskog mesa
1 glavica luka
3 kasike ulja
3 kasike prezli
1 manji paradajz izrendan
1 jaje
sitno seckan persunov list
1 kasika sirceta
so, biber
za punjenje
2 male tikvice(velicine krastavca)
komadic feta sira
so
Priprema
punjnje
Tikvice izrendati na krupnije, posoliti, posle desetak minuta , kada puste vodu, dobro ih ocediti, dodati usitnjenu fetu i filovati pljeskavice.
Sve sastojke za pljeskavice dobro izmesati i ostaviti pre pecenja sat vremena u frizider. Meso podeliti na osam delova, u ruci rastanjiti, dodati tikvice, preklopiti krejeve prema sredini,lepo oblikovati i redjati u podmazanu tepsiju.
Peci u zagrejanoj rerni oko 20 minuta na 200 stepeni.
Izvor: Mamina jela
Sastojci
300 gr. mlevenog juneceg i
300 gr. mlevenog svinjskog mesa
1 glavica luka
3 kasike ulja
3 kasike prezli
1 manji paradajz izrendan
1 jaje
sitno seckan persunov list
1 kasika sirceta
so, biber
za punjenje
2 male tikvice(velicine krastavca)
komadic feta sira
so
Priprema
punjnje
Tikvice izrendati na krupnije, posoliti, posle desetak minuta , kada puste vodu, dobro ih ocediti, dodati usitnjenu fetu i filovati pljeskavice.
Sve sastojke za pljeskavice dobro izmesati i ostaviti pre pecenja sat vremena u frizider. Meso podeliti na osam delova, u ruci rastanjiti, dodati tikvice, preklopiti krejeve prema sredini,lepo oblikovati i redjati u podmazanu tepsiju.
Peci u zagrejanoj rerni oko 20 minuta na 200 stepeni.
Izvor: Mamina jela