PLJESKAVICE PUNJENE TIKVICAMA

I prilog dinstani kromir sa paradajzom i feta sirom...

Sastojci
300 gr. mlevenog juneceg i 
300 gr. mlevenog svinjskog mesa
1 glavica luka
3 kasike ulja
3 kasike prezli
1 manji paradajz izrendan
1 jaje
sitno seckan persunov list
1 kasika sirceta
so, biber

za punjenje
2 male tikvice(velicine krastavca)
komadic feta sira
so

Priprema
punjnje
Tikvice izrendati na krupnije, posoliti, posle desetak minuta , kada puste vodu, dobro ih ocediti, dodati usitnjenu fetu i filovati pljeskavice.

Sve sastojke za pljeskavice dobro izmesati i ostaviti pre pecenja sat vremena u frizider. Meso podeliti na osam delova, u ruci rastanjiti, dodati tikvice, preklopiti krejeve prema sredini,lepo oblikovati i redjati u podmazanu tepsiju.
Peci u zagrejanoj rerni oko 20 minuta na 200 stepeni. 

Izvor: Mamina jela

Paypal donacija

Popularni postovi