ŠNICLE U PIKANTNOM SOSU

SASTOJCI
600 g svinjskih šnicli
200 ml mleka
200 ml domaćeg paradajz pirea
200 ml piva
1 kašičica šećera
1 kašika senfa
brašno za valjanje šnicli
ulje
1 kašičica belog luka u granulama
mleveni biber, mešavina začina
sveži peršun

PRIPREMA
Šnicle izlupajte čekićem za meso, ali ne preterano tanko. Začinite po ukusu biberom i mešavinom začina i uvaljajte sa obe strane dobro u brašno. Pržite šnicle na ulju sa obe strane dok ne porumene.
Izmešajte mleko, paradajz pire, pivo, senf, šećer i beli luk. Prelijte šnicle smesom i nastavite sa kuvanjem uz povremeno okretanje šnicli oko pola sata, dok sos ne dobije gustinu. Nemojte kuvati na jakoj vatri da se šnicle ne bi zalepile. Ako je potrebno još malo začinite biberom i mešavinom začina.
Poslužite vruće uz pire krompir i pospite svežim, sitno seckanim peršunom.
http://mezze.rs

Paypal donacija

Popularni postovi