TELETINA ZA GOSTE

✦ 4 teleća odreska
✦ 1 žlica miješanog začina
✦ 100 g dimljene šunke
✦ 2 kisela krastavca
✦ 3 žlice ulja
Za umak:
✦ 200 g gljiva
✦ 1 češanj češnjaka
✦ 250 ml vrhnja za kuhanje
✦ sol, papar
✦ 2 žlice bijelog vina
Za prilog:
✦ 500 g njoka

Odreske istucite i natrljajte mješavinom začina. Na svaki odrezak stavite šunku, krastavce narezane na trakice i zarolajte u savitak. Popecite ih na vrućem ulju sa svih strana, podlijte vodom i lagano pirjajte oko 20 minuta. Meso izvadite na toplo mjesto. Na preostalom ulju propirjajte očišćene i narezane gljive, dodajte protisnuti češnjak i pirjajte dok ne ispari sva tekućina. Na kraju dodajte vrhnje za kuhanje i vino. Prokuhajte par minuta i prelijte preko mesa. Njoke skuhajte u blago posoljenoj vodi.


http://www.gospodarski.hr

Paypal donacija

Popularni postovi