ZIMSKO VARIVO

✦ 30 dag suhog graška 
✦ 30 dag suhoga bijelog graha 
✦ 15 dag leće 
✦ ½ kg krumpira 
✦ 2-3 mrkve 
✦ ½ kg suhoga svijnskog mesa ili kobasice 
✦ 1 žlica sjeckanog peršinova lišća 
✦ 1 žlica crvene mljevene paprika 
✦ sol i papar 
✦ 3 litre vode

Dan prije kuhanja namočite suho povrće u vodu da nabubri. Drugi dan ga ocijedite i stavite u posudu s tri litre vode. Dodajte suho meso ili kobasice, sol, papar prema ukusu, crvenu mljevenu pariku i sjeckani peršin. Kuhajte oko sat i pol. Nakon tog vremena dodajte oguljeni i na kocke narezani krumpir i mrkvu. Nastavite kuhati još 45 minuta. Na kraju kuhanja izvadite meso, narežite ga i posebno poslužite uz gotovo varivo, a kobasice po ukusu u varivo.


http://www.gospodarski.hr

Paypal donacija

Popularni postovi