ZIMSKO VARIVO
✦ 30 dag suhog graška
✦ 30 dag suhoga bijelog graha
✦ 15 dag leće
✦ ½ kg krumpira
✦ 2-3 mrkve
✦ ½ kg suhoga svijnskog mesa ili kobasice
✦ 1 žlica sjeckanog peršinova lišća
✦ 1 žlica crvene mljevene paprika
✦ sol i papar
✦ 3 litre vode
Dan prije kuhanja namočite suho povrće u vodu da nabubri. Drugi dan ga ocijedite i stavite u posudu s tri litre vode. Dodajte suho meso ili kobasice, sol, papar prema ukusu, crvenu mljevenu pariku i sjeckani peršin. Kuhajte oko sat i pol. Nakon tog vremena dodajte oguljeni i na kocke narezani krumpir i mrkvu. Nastavite kuhati još 45 minuta. Na kraju kuhanja izvadite meso, narežite ga i posebno poslužite uz gotovo varivo, a kobasice po ukusu u varivo.
http://www.gospodarski.hr
✦ 30 dag suhoga bijelog graha
✦ 15 dag leće
✦ ½ kg krumpira
✦ 2-3 mrkve
✦ ½ kg suhoga svijnskog mesa ili kobasice
✦ 1 žlica sjeckanog peršinova lišća
✦ 1 žlica crvene mljevene paprika
✦ sol i papar
✦ 3 litre vode
Dan prije kuhanja namočite suho povrće u vodu da nabubri. Drugi dan ga ocijedite i stavite u posudu s tri litre vode. Dodajte suho meso ili kobasice, sol, papar prema ukusu, crvenu mljevenu pariku i sjeckani peršin. Kuhajte oko sat i pol. Nakon tog vremena dodajte oguljeni i na kocke narezani krumpir i mrkvu. Nastavite kuhati još 45 minuta. Na kraju kuhanja izvadite meso, narežite ga i posebno poslužite uz gotovo varivo, a kobasice po ukusu u varivo.
http://www.gospodarski.hr