MARINIRANA ZAPEČENA PILEĆA KRILA
Hrskava, sočna i fantastično ukusna pileća krila. Marinada im daje ono nešto posebno, čemu rijetko ko može odoljeti :)
Sastojci:
1 kg pilećih krila
Marinada:
7-8 kašika maslinovog ulja
2 kašike vegete
50 gr ribanog parmezana
1 kašika mljevene crvene paprike
4 režnja bijelog luka
svježe mljeveni šareni biber
1 kašičica curry začina
1 kašičica origana
1 kašičica sušenog celera
1 kašičica muškatnog oraščića
Pileća krila dobro oprati i posušiti, odsjeći vrškove.
Bijeli luk što sitnije isjeckati i pomiješati sa svim ostalim sastojcima za marinadu u većoj zdjeli.
Pileća krila staviti u marinadu, dobro rukama izmiješati kako bi svako krilo bilo obloženo marinadom i ostaviti u frižider oko sat vremena da se arome fino prožmu.
Rernu zagrijati na 190 stepeni.
Marinirana krila poredati u pleh koji ste obložili aluminijskom folijom.
Staviti u rernu i peći oko 25-30 minuta da lijepo porumene i postanu hrskava.
Moj današnji prilog tačnije salata je bila ova od pečenih i oguljenih crvenih paprika sa isjeckanim bijelim lukom i svježim peršunom, blago začinjena maslinovim uljem i jabukovim sirćetom.
Vaš prilog neka bude po vašem ukusu. Uz ova fantastična aromatična pileća krila svaki prilog je odličan :)
Prijatno!
http://ljiljanasarajevo.blogspot.ba
Sastojci:
1 kg pilećih krila
Marinada:
7-8 kašika maslinovog ulja
2 kašike vegete
50 gr ribanog parmezana
1 kašika mljevene crvene paprike
4 režnja bijelog luka
svježe mljeveni šareni biber
1 kašičica curry začina
1 kašičica origana
1 kašičica sušenog celera
1 kašičica muškatnog oraščića
Pileća krila dobro oprati i posušiti, odsjeći vrškove.
Bijeli luk što sitnije isjeckati i pomiješati sa svim ostalim sastojcima za marinadu u većoj zdjeli.
Pileća krila staviti u marinadu, dobro rukama izmiješati kako bi svako krilo bilo obloženo marinadom i ostaviti u frižider oko sat vremena da se arome fino prožmu.
Rernu zagrijati na 190 stepeni.
Marinirana krila poredati u pleh koji ste obložili aluminijskom folijom.
Staviti u rernu i peći oko 25-30 minuta da lijepo porumene i postanu hrskava.
Moj današnji prilog tačnije salata je bila ova od pečenih i oguljenih crvenih paprika sa isjeckanim bijelim lukom i svježim peršunom, blago začinjena maslinovim uljem i jabukovim sirćetom.
Vaš prilog neka bude po vašem ukusu. Uz ova fantastična aromatična pileća krila svaki prilog je odličan :)
Prijatno!
http://ljiljanasarajevo.blogspot.ba