MLJEVENO MESO,MAKARONICE,ČILI I SIR
Sastojci
500 g. mlevenog ćurećeg mesa
1 glavica luka
2 češnja belog luka
1 kašikica čilija
pola kašikice sušenog timijana
2 dcl. paradajz soka
6 dcl vode
250 g. makaronica
200 g. punomasnog sira tipa edamer
2 kašike ulja
kašikica smeđeg ili običnog šećera
so, biber
po želji, kašikica maggi začina - povrće
ili neki drugi
Priprema
Izdinstati sitno seckan luk i beli luk. Dodati čili pa mleveno meso. Dodati i timijan pa propržiti malo meso nekoliko minuta. Sipati paradajz sok, dodati i malo više od pola količine vode. Posoliti, pobiberiti, dodati i šećer. Sve zajedno krčkati na srednjoj temperaturi oko 35 minuta, postepeno, kada saft malo ukuva, dodavati i ostalu vodu. Dodati i neobarene makaronice.
Paziti da sva tečnost na ispari tokom kuvanja, to zavisi na kojoj temeraturi kuvate. Zato je teško dati tačnu količinu vode.
Uglavnom, pre dodavanja makaronica potrebno je da jelo ima toliko safta da posle desetak minuta još kuvanja sa testom na kraju bude sočno ali ne preterano tečno. .
Kada se doda testo kuvati još oko 10-12 minuta, duže nego u samoj vodi kada se kuva, a ipak će ostati al dente, neće se raskuvati. U vrelo dodati polovinu sira, promešati. Posuti ostatkom sira i ne mešati, posle minut, dva, kada se sir istopi, skloniti sa vatre.
http://www.maminajela.com
500 g. mlevenog ćurećeg mesa
1 glavica luka
2 češnja belog luka
1 kašikica čilija
pola kašikice sušenog timijana
2 dcl. paradajz soka
6 dcl vode
250 g. makaronica
200 g. punomasnog sira tipa edamer
2 kašike ulja
kašikica smeđeg ili običnog šećera
so, biber
po želji, kašikica maggi začina - povrće
ili neki drugi
Priprema
Izdinstati sitno seckan luk i beli luk. Dodati čili pa mleveno meso. Dodati i timijan pa propržiti malo meso nekoliko minuta. Sipati paradajz sok, dodati i malo više od pola količine vode. Posoliti, pobiberiti, dodati i šećer. Sve zajedno krčkati na srednjoj temperaturi oko 35 minuta, postepeno, kada saft malo ukuva, dodavati i ostalu vodu. Dodati i neobarene makaronice.
Paziti da sva tečnost na ispari tokom kuvanja, to zavisi na kojoj temeraturi kuvate. Zato je teško dati tačnu količinu vode.
Uglavnom, pre dodavanja makaronica potrebno je da jelo ima toliko safta da posle desetak minuta još kuvanja sa testom na kraju bude sočno ali ne preterano tečno. .
Kada se doda testo kuvati još oko 10-12 minuta, duže nego u samoj vodi kada se kuva, a ipak će ostati al dente, neće se raskuvati. U vrelo dodati polovinu sira, promešati. Posuti ostatkom sira i ne mešati, posle minut, dva, kada se sir istopi, skloniti sa vatre.
http://www.maminajela.com