NARANDŽASTA PILETINA

Pola kilograma pilećeg belog mesa iseći na kockice veličine krupnije trešnje. Na ulju pržiti meso, posoliti i kad ispari sva voda a ono počne da dobija lepu boju, sipati 3 kafene kašičice aleve slatke paprike (nije greška, slobodno). Ko voli i može, može i ljuta paprika. Promešati varjačom kratko samo da se oboji meso i odmah sipati jednu neutralnu pavlaku. Paprika ne sme da izgori, ako nemate sve spremljeno, sklonite sa ringle jer će da propadne. Kad se sipa pavlaka, lepo se nežno promeša, isključi ringla i ostavi da se malo ukrčka. Od začina samo so i biber.
Ovo se jede uz bareni pirinač, klot."
A u mojoj izvedbi sve to je izgledalo za mrvicu drugačije. Svojski sam se trudila da ne izmenim sve i svašta pa sam piletinu samo malo zaljutila, dodala i malo karija i belog luka ;)

Potrebno je:
(za 3 osobe)

1 veće belo meso 
1 prepuna kašičica ljute, mlevene, paprike
1 prepuna kašičica slatke, mlevene, paprike
pola kašičice kurkume
2 čena belog luka
malo maslinovog ulja
oko 200 ml slatke pavlake
himalajska so, biber
200 ml pirinča dugog zrna
malo svežeg vlašca

Način pripreme:
Meso sam iseckala na kockice. U tiganj na malo maslinovog ulja propržila sam blago beli luk, sitno seckan, a onda dodala piletinu i stalno mešajući pržila dok blago nije pobelela. Dodala sam onda obe vrste paprike i kurkumu, sve kratko promešala (na umerenoj vatri da vam ne pregori) i dodala pavlaku pa lagano krčkala dok se nije zgusnulo. Da, dodala sam i soli i bibera.
U međuvremenu sam u dosta slane vode skuvala pirinač (kuvala ga 15 minuta).
Servirala sam tako što sam na dno tanjira stavila pirinač, na to stavila piletinu i gore iseckala malo vlašca.

Paypal donacija

Popularni postovi