PILEĆI MEDALJONI SA POVRĆEM I NJOKAMA
Sastojci:
- 1 fant za gulaš i paprikaš
- 500 g pilećeg filea narezanog na medaljone
- 200 g mrkve
- 150 g luka
- 250 g poriluka
- 2-3 češnja bijelog luka
- 60 ml bijelog vina
- 50 ml ulja
- 500 g njoka
Priprema:
Na zagrijanom ulju popecite pileće medaljone do zlatnožute boje. Izvadite piletinu sa strane, a na ulje stavite luk i mrkvu narezanu na tanke ploške te lagano pržite dok luk ne dobije lijepu zlatnu boju.
Dodajte bijeli luk narezan na listiće, poriluk narezan na kolutiće i kratko popržite. Vratite meso, podlijte vinom i pirjajte oko dva minuta.
Zalijte s oko 700 ml vode, umiješajte sadržaj vrećice fanta za gulaš i paprikaš i kuvajte na laganoj vatri dvadesetak minuta da meso i povrće omekšaju. Poslužite s kuvanim njokama.