PILETINA NA MEDITERANSKI NAČIN

  • pile izrezano na komade
  • 1 kapulu (luk) izrezanu na polumjesece 🙂
  • 1 svežnjić začinskog bilja (timijan, lovorov list, bosiljak, ruzmarin,…)
  • oko 400 g zrelije rajčice, oguljene i izrezane na sitno (ili konzervu sjeckane rajčice, pelata,…)
  • 2 žlice koncentrata rajčice
  • 10 – tak crnih maslina, malo zgnječenih
  • 1 čaša bijelog vina
  • 4 češnja češnjaka, sitno narezana
  • nasjeckanog prešina
  • maslinovo ulje
  • sol i svježe mljeveni papar
  • piletinu posoliti i popapriti, ulje ugrijati u većoj tavi pa piletinu dobro ispeći sa svih strana (raditi od dvaputa ako je manja tava), pržiti je oko 10 minuta..
  • izvaditi piletinu i držati je na toplom, na isto ulje dodati kapulu i pirjati je oko minute miješajući…dodati  vino i svežnjić začinskog bilja, miješati i pirajti dak se vino ne reducira na pola..dodati rajčice, koncentrat rajčice, masline i kuhati oko 3 – 5 minuta na jačoj vatri mješajući stalno.
  • vratiti piletinu u tavu, izmiješati, poklopiti i kuhati 15 minuta ili dok se piletina ne skuha..
  • pomijašati bijeli luk i peršin i i posuti po gotovom jelu…služiti vruće
  • * možete poslužiti samo ili s nekim prilogom (krumpir, pasta, riža, ili ….)
    U slast!

Paypal donacija

Popularni postovi