PILETINA U SOSU OD PEČURAKA

SASTOJCI
  • 700 g pilećih prsa bez kostiju
  • 2 kašike brašna
  • 1/2 kašičice soli
  • prstohvat bibera
  • 4 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 400 g šampinjona, sitno iseckanih
  • 1 krupnija glavica crvenog luka, isečenog na kolutove
  • 2 kašike ruzmarina
  • 2 kašike peršuna
  • 3 kašike senfa
  • pola šolje belog vina
  • 1/4 šolje pilećeg bujona
  • 2 kašike pavlake za kuvanje
  • 2 kašike putera
  • PRIPREMA
    Pomešajte brašno, so i biber. U tu smesu umočite piletinu, otresite višak i sklonite sa strane.  U velikom tiganju zagrejte ulje i ispržite piletinu dok ne porumeni. U istom tiganju propržite pečurke oko 3 minuta dok ne počnu da tamne. Smanjite vatru na srednju temperaturu i dodajte crveni luk i ruzmarin. Pržite oko 2 do 3 minuta. Zatim dodajte senf i vino i dobro promešajte. Dodajte i peršun, bujon, pavlaku i puter i sve promešajte. Vratite isprženu piletinu u tiganj i prekrijte je sosom. Smanjite temperaturu, poklopite i kuvajte dok piletina ne bude gotova. Servirajte meso preliveno sosom.

Paypal donacija

Popularni postovi