PUREĆI GULAŠ

Kad poželite fino, lagano jelo, a da ipak bude malo mesa i da je sa žlicom, ovaj gulaš od purećeg zabatka, s puno povrća, može biti odličan izbor. 

Sastojci:

  •  1 pureći zabatak
  •  mrkva
  •  peršin korijen
  •  celer korijen
  •  pastrnjak
  •  papar
  •  crvena paprika
  •  krumpir
  •  mahune
  •  listovi peršina i vlasca
  •  1-2 kocke za juhu
  •  sušeni paradajz
  •  mljevena dimljena paprika
  • Priprema:

    Uzmite pureći zabatak bez kosti (ako takav ne možete kupiti, onda sami odvojite kosti) i narežite ga na kocke. 
    Posolite i popariti te zapecite sa svih strana na vrućoj nauljenoj tavi, dok se komadi mesa malo ne zazlate. 
    Pred sam kraj staviti sitno nasjeckanu crvenu papriku, sušeni paradajz i žličicu mljevene dimljene paprike. 
    Zatim premjestiti u veći lonac, zaliti vrućom vodom i dodavati povrće prethodno nasjeckano na podjednako velike komadiće. 
    Najprije dodati mrkvu, peršin, celer, pastrnjak, pa zatim krumpir i na kraju mahune i listove peršina i vlasca. 

    Kuhati nekih 15 – 20 minuta, odnosno dok puretina i povrće ne budu kuhani. Treba samo paziti da se povrće ne raskuha. 
    I na samom kraju dodati jednu ili dvije kocke za juhu, po potrebi dodati soli.

    Izvor: kumababa1/coolinarika.com
  • http://www.mojakuhinja.net

Paypal donacija

Popularni postovi