SARMA UZ DIMLJENU KOBASICU I REBRA

Potrebno je
500 gr miješanog mljevenog mesa
veća glavica crnog luka
1 šargarepa
100 gr pančete
5 kašika pirinča
biber
aleva paprika
začin
ulje
1 štap njeguške dimljene kobasice
nekoliko komada rebara ili dimljenih kostiju
kiseli kupus
Na malo ulja prodinstati sitno sjeckani crni luk dok omekša pa dodati šargarepu sjeckanu na kockice i još malo propržiti. Dodati pančetu sjeckanu na kockice malo pržiti pa dpdati meso i dinstati uz dodavanje malih količina vode. Kad se
meso malo proprži dodati začine i pirinač i promiješati pa skloniti sa ploče.
meso malo proprži dodati začine i pirinač i promiješati pa skloniti sa ploče.
Kupus dobro oprati da bi se što više rasolio, nožem odstraniti zadebljanje na sredini lista pa na svaki list staviti po kašiku fila i uvijati sarmice. Na dno šerpe ili ekspres lonca složiti red listova, sarme, preko sarmi složiti dobro oprano suvo meso pa sve pokriti listovima kupusa. Naliti vodom da ogrezne i kuvati dok kupus i meso ne omekšaju. Suvo meso koje se kuva na ovaj način ima odličan ukus i kod nas se uvijek razgrabi.
a sarmu kuvam u ekspres loncu tako da bude gotova relativno brzo a onda je prebacim u šerpu i podgrijavam po potrebi i to obično u tiganju jer mi se tako najbrže i najbolje podgrije.
Uz sarmu odlično ide proja i sve vrste kukuruznog hleba.