JANJEĆI KOTLETI

1 kg janjećih kotleta
15 dag parmezana
svježi bosiljak
sol, papar
kumin cijeli
2 bjelanca
20 dag mrkve
20 dag krumpira
10 dag maslaca
sok 2 limuna
1 dl maslinova ulja

Priprema:
Kotlete u komadu marinirajte limunom, maslinovim uljem, kuminom i paprom.
Od bjelanaca napravite čvrsti snijeg, lagano mu primiješajte parmezan, sitno nasjeckani bosiljak i kumin.
Meso izvaditi iz marinade, ocijedite, začinite i obložite smjesom od parmezana i bosiljka. Pecite u pećnici na laganoj vatri (170 stupnjeva Celzija) oko 30 minuta.
Krumpir i mrkvu obradite u oblik bačvica, skuhajte i lagano prepržite na maslacu.
Ostake krumpira i mrkve skuhajte, posolite, popaprite, dodajte maslac, protisnite i poslužiti uz meso.
U posudu u kojoj se peklo meso dodajte malo marinade, prokuhajte, začinite i poslužite kao umak.

Paypal donacija

Popularni postovi