KREM SUPA OD KESTENA

6 osoba, vrijeme pripreme 1.30 h, cijena potrebnih namirnica 6 KM
Namirnice:
1 kg kestena
1 poriluk/prasa
1 mrkva
1 glavica luka
1 stabljika celera
1 čehno bijelog luka
1 č. kašika guščje masti
vrhnje za kuhanje
sol i biber
Priprema: Oštrim nožem izbosti kestenove. Kuhajte ih nekoliko minuta u šerpi sa kipućom vodom, zatim ih ocijedite i ogulite. Ogulite mrkvu i narežite je na kolutiće. Očistite prasu i celer, i narežite ih na trake. Ogulite i sitno nasjeckajte luk i bijeli luk. Rastopite guščju mast u loncu i dodajte mrkvu, prasu, celer, luk i bijeli luk. Na laganoj vatri sve propržite 5 minuta. Dodajte 2 litre hladne vode i ostavite da provri. Posolite i pobiberite po vašem ukusu. Dodajte i kestenove i sve dobro promiješajte. Pokrijte lonac i kuhajte 1 sat na laganoj vatri. Na kraju kuhanja, supu izmiksajte štapnim mikserom. Dodajte vrhnje i začine po želji. Supu poslužiti dok je topla i posuti krekerima, ili na tavi, na malo maslinovog ulja, prepečenim kockicama hljeba.

Paypal donacija

Popularni postovi