MEDITERANSKA PILETINA S MEDOM I LIMUNOM
Limun i med su glavni krivci za hrskavu koricu i sočno meso, a finoj aromi doprinose i masline, luk te maslac.
Sastojci za mediteransku piletinu:
700 g piletine
2 veća limuna
50 g maslaca
2 žlice neutralnog meda
2 žlice maslina
2 glavice luka
sol
papar
2 veća limuna
50 g maslaca
2 žlice neutralnog meda
2 žlice maslina
2 glavice luka
sol
papar
Priprema:
1. Očistite i odvojite pile na dijelove pa ga posolite i popaprite.
2. Luk narežite na kolutove, a jedan limun iscijedite. Drugi limun narežite.
3. Pomiješajte sok od jednog limuna, otopljeni maslac i med pa ugrijte u mikrovalnoj ili na laganoj vatri dok se med ne rastopi.
4. U vatrostalnu posudu stavite na ploške narezan luk i limun, meso i masline pa sve prelijte sokom.
5. Stavite u pećnicu zagrijanu na 200°C. Počne li piletina brzo tamnjeti poklopite posudu, ali je otklopite 10 minuta prije kraja pečenja.
6. Poslužite uz pire krumpir ili rižu.
(Punkufer.hr)