MESNA PITA PUNJENA ŠPEKOM,SIROM I JAJIMA
Idealni recept za sve one koji su u potrazi za novim načinom pripreme mljevenog mesa, a u kombinaciji sa sočnim jajima, sirom i špekom.
Sastojci za mesnu pitu:
-700 grama mljevene junetine
-1 luk
-4 jaja
-200 grama krušnih mrvica
-140 grama špeka
-200 grama svježeg kremastog sira
-100 grama mozzarelle
-1 čajna žličica češnjaka u prahu
-sol i papar po želji
-1 luk
-4 jaja
-200 grama krušnih mrvica
-140 grama špeka
-200 grama svježeg kremastog sira
-100 grama mozzarelle
-1 čajna žličica češnjaka u prahu
-sol i papar po želji
Priprema:
1. U zdjeli napravite smjesu od mljevene junetine, sitno nasjeckanog luka, češnjaka u prahu, soli, papra, krušnih mrvica i jednog jaja. Sve dobro promiješajte.
2. Meso stavite u namašćeni duboki kalup za pečenje mesne pite. Rasporedite meso po svim stranicama kalupa, a u sredini ostavite rupu.
3. Rupu ispunite kriškama špeka, kremastog sira i mozzarelle.
4. Na vrh mesne štruce razbijte tri jaja.
5. Stavite peći mesnu štrucu u prethodno zagrijanu pećnicu na 175 Celzijeva stupnja oko jedan sat.
6. Poslužite toplo uz sezonsku salatu po želji.
U videu Home Cookinga pogledajte kako se priprema ova fantazija od mljevenog mesa.
Dobar tek!
(www.jabuka.tv)