NADJEVENI RAMSTEK

Sastojci:
• 150 g gljiva,
• 150 g sirove šunke,
• 1 vezica peršina,
• 1 mala glavica luka,
• 1 žlica maslaca,
• 1 šalica bijelih mrvica,
• naribana kora 1/2 limuna,
• 1 jaje,
• 1 navršak noža bijelog papra,
• pola žličice soli,
• 1 ramstek oko 750 g, debeo barem 6 cm,
• 4 žlice ulja

Priprema:
Gljive operemo, očistimo i narežemo na fine listiće. Šunku i peršin sitno nasjeckamo, luk narežemo na kockice, maslac
ugrijemo,na njemu popržimo gljive sa šunkom, lukom i peršinom. Tu smjesu, mrvice, limunovu koru, jaje, papar i sol
preradimo u nadjev. S jedne strane od uzdužnih strana u meso urežemo dubok džep i napunimo ga, ne odveć napeto, nadjevom.
Džep pribodemo drvenim ražnjićima, ugrijemo ulje i na njemu s obiju strana smeđe popržimo nadjeveni ramstek.

Paypal donacija

Popularni postovi