OSSO BUCO ALLA MILANESE
Ossobuco:
2 kom teleće koljenice
100 g crvenog luka
50 g poriluka
100 g celera
100 g mrkve
1 režanj češnjak
1 lovorov list
50 g svinjeske masti
50 g maslaca
2 dl bijelog vina
10 g sušene rajčica
5 g koncentrata rajčice
250 g rajčica datterino
pileći temeljac
bistra juha
sol
papar
Gremolada:
5 g svježeg timijana
5 g limunove korice
5 g kadulje 2
g ružmarina
5 g vlasaca
5 g mažurana
5 g peršina
Priprema:
Za ossobuco:
Formirati ossobuco, začiniti i staviti da se prži na tavi dok ne dobije smeđu boju. Pirjati svo povrće izrezano na kockice na masti i malo maslaca (veličine oraha). Dodati pečeno meso, lovorov list, češanj češnjaka, sjeckane sušene rajčice, koncentrat od rajčice razrijeđen s malo juhe. Poklopiti i kuhati od 5 do 6 minuta na laganoj vatri, sipati bijelo vino i dodati filete od rajčice te koliko treba juhe od povrća i ponovno poklopiti. Sve zajedno staviti u pećnicu i peći cca 50 minuti na temperaturi od 180 stupnjeva Celzijusovih. Nakon toga, odvojiti meso od povrća. Povrće ispasirati ručnim mikserom te staviti kuhati na laganoj vatri nekoliko minuta, odstraniti suvišnu mast te začiniti po ukusu. Za gremoladu: Nasjeckati sve začinske biljke zasebno s hladnom oštricom noža te pomiješati. Izvor Giusepe Daddio
https://gastro.24sata.hr
2 kom teleće koljenice
100 g crvenog luka
50 g poriluka
100 g celera
100 g mrkve
1 režanj češnjak
1 lovorov list
50 g svinjeske masti
50 g maslaca
2 dl bijelog vina
10 g sušene rajčica
5 g koncentrata rajčice
250 g rajčica datterino
pileći temeljac
bistra juha
sol
papar
Gremolada:
5 g svježeg timijana
5 g limunove korice
5 g kadulje 2
g ružmarina
5 g vlasaca
5 g mažurana
5 g peršina
Priprema:
Za ossobuco:
Formirati ossobuco, začiniti i staviti da se prži na tavi dok ne dobije smeđu boju. Pirjati svo povrće izrezano na kockice na masti i malo maslaca (veličine oraha). Dodati pečeno meso, lovorov list, češanj češnjaka, sjeckane sušene rajčice, koncentrat od rajčice razrijeđen s malo juhe. Poklopiti i kuhati od 5 do 6 minuta na laganoj vatri, sipati bijelo vino i dodati filete od rajčice te koliko treba juhe od povrća i ponovno poklopiti. Sve zajedno staviti u pećnicu i peći cca 50 minuti na temperaturi od 180 stupnjeva Celzijusovih. Nakon toga, odvojiti meso od povrća. Povrće ispasirati ručnim mikserom te staviti kuhati na laganoj vatri nekoliko minuta, odstraniti suvišnu mast te začiniti po ukusu. Za gremoladu: Nasjeckati sve začinske biljke zasebno s hladnom oštricom noža te pomiješati. Izvor Giusepe Daddio
https://gastro.24sata.hr