OSSO BUCO ALLA MILANESE

Ossobuco:
 2 kom teleće koljenice
 100 g  crvenog luka
 50 g poriluka
 100 g celera
 100 g mrkve
 1 režanj češnjak
 1 lovorov list
 50 g svinjeske masti
 50 g maslaca
 2 dl bijelog vina
 10 g sušene rajčica
 5 g koncentrata rajčice
 250 g rajčica datterino
 pileći temeljac
 bistra juha
 sol
 papar
 Gremolada:
 5 g svježeg timijana
 5 g limunove korice
 5 g kadulje 2
 g ružmarina
 5 g vlasaca
 5 g mažurana
 5 g peršina
 Priprema:
 Za ossobuco:
 Formirati ossobuco, začiniti i staviti da se prži na tavi dok ne dobije smeđu boju. Pirjati svo povrće izrezano na kockice na masti i malo maslaca (veličine oraha). Dodati pečeno meso, lovorov list, češanj češnjaka, sjeckane sušene rajčice, koncentrat od rajčice razrijeđen s malo juhe. Poklopiti i kuhati od 5 do 6 minuta na laganoj vatri, sipati bijelo vino i dodati filete od rajčice te koliko treba juhe od povrća i ponovno poklopiti. Sve zajedno staviti u pećnicu i peći cca 50 minuti na temperaturi od 180 stupnjeva Celzijusovih. Nakon toga, odvojiti meso od povrća. Povrće ispasirati ručnim mikserom te staviti kuhati na laganoj vatri nekoliko minuta, odstraniti suvišnu mast te začiniti po ukusu. Za gremoladu: Nasjeckati sve začinske biljke zasebno s hladnom oštricom noža te pomiješati. Izvor Giusepe Daddio

https://gastro.24sata.hr

Paypal donacija

Popularni postovi