PILETINA U UMAKU OD VRHNJA I KOPRA

Sastojci:

-1,2 kg pilećih bataka
-sol
Umak:
-50 g maslaca
-50 g glatkog brašna
-300 ml pilećeg temeljca
-300 g milerama
-1 vezica kopra

Priprema:

1. Pileće batake posolite i ostavite da se mariniraju 20 minuta.
2. Batake zapecite u tavi okrećući ih, sa svake strane po 2 minute. Prebacite piletinu u pećnicu i pecite 20 minuta na 180 °C.
3. U međuvremenu napravite umak. Zabijelite brašno na maslacu, podlijte temeljcem i kuhajte stalno miješajući15 minuta, posolite.
4. Dodajte mileramu malo vrućeg temeljca, razmutite ga i ulijte u umak, ugasite vatru i promiješajte. Prelijte pečene batake umakom, pospite sjeckanim koprom i poslužite, prenosi 24sata.hr.
Savjet: Brašno za umak možete i malo dulje pržiti na maslacu da promijeni boju i da posebnu aromu jelu.​
(www.jabuka.tv)

Paypal donacija

Popularni postovi