PLJESKAVICE OD TUNJEVINE

Sastojci:
• 400 g krumpira
• 1 konzerva tunjevine u komadićima od 160g
• 1 mala žlica soli
• 1 mala žlica mljevene slatke paprike
• ½ male žlice papra
• 1 crveni luk srednje veličine, sitnije nasjeckan
• 1 jaje
• Rukola
• Krušne mrvice
• Sezam
• Brašno
Priprema:
Krumpir skuhajte i ispasirajte kao za pire. Dodajte mu tunjevinu, začine, luk, rukolu nasjeckanu kao peršin i jaje, te sve dobro izmiješajte. Budući da je ova smjesa mekanija, dodajte oprilike 3 - 4 žlice krušnih mrvica.
Kad se sve dobro poveže, rukama oblikujte „pljeskavice“ i odmah ih uvaljajte u brašno, panirajte na uobičajen način i kratko ispecite na ulju.
Moj savijet je da u krušne mrvice za paniranje dodate sezam, a umjesto rukole možete koristiti peršin.

Paypal donacija

Popularni postovi