PUNJENA TELEĆA PRSA
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjttPW6X0cMybOZFWHyUnNNNrtLPGvZyHm2EYCZV3jZniz3Z4K4Z-l4vTaGN_f5rCfITaU96v0m26kH_o4eJIZCPItjaocpV92lYGuLjIf2pYDXg71byfiPXx4jaZfvPZFhf0tpWDknu0c/s320/Screenshot_20.jpg)
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 534
Teleća prsa
1500 g teletine
2 režnja češnjaka
1 mala žlica kima
1 žlica suncokretova ulja
sol
svježe mljeveni papar
Nadjev
300 g mljevenog mesa
150 g pileće jetre
2 jaja
1 žlica nasjeckanog luka
2 žlice peršina
2 žlice krušnih mrvica
sol
svježe mljeveni papar
0.50 l bijelog vina
povrtni temeljac
Priprema
Telećim prsima treba izvaditi kost kako bi dobili veliki ravni komad mesa koji ćemo zarolati. Mljeveno meso pomiješajte s pilećim jetricama, jajima, sitno nasjeckanim lukom, krušnim mrvicama, i svježim peršinom. Pripremljena teleća prsa puniti spremljenim nadjevom. Rolati napunjena prsa te zašiti kuhinjskim koncem ili učvrstiti kuhinjskim iglama. Napunjena teleća prsa položiti u nauljeni lim za pečenje, staviti u zagrijanu pećnicu i peći na temperaturi 175°C jedan sat, a zatim pojačati temperaturu na 200°C i peći još jedan sat. Za vrijeme pečenja povremeno okretati teleća prsa i po potrebi malo podlijevati temeljcem i bijelim vinom. Nakon dva sata pečenja izvaditi nadjevena teleća prsa i ostaviti ih da odstoje barem pola sata radi lakšeg rezanja. U međuvremenu masnoću od pečenja zaliti vinom i vratiti u pećnicu na pola sata, dok alkohol ne ispari. Malo ohlađena punjena teleća prsa narezati na ploške. Poslužiti uz razne priloge, punjeni ljubičasti, luk, glaziranu mrkvu, pečeni koromač...
https://gastro.24sata.hr