PUNJENA TELEĆA PRSA

Vrijeme pripreme: do 90 min 
Broj porcija: 6
 Težina pripreme: Srednje
 Kalorija po osobi: 534

Teleća prsa

 1500 g teletine
 2 režnja češnjaka
 1 mala žlica kima
 1 žlica suncokretova ulja
 sol
 svježe mljeveni papar

Nadjev

 300 g mljevenog mesa
 150 g pileće jetre
 2  jaja
 1 žlica nasjeckanog luka
 2 žlice peršina
 2 žlice krušnih mrvica
 sol
 svježe mljeveni papar
 0.50 l bijelog vina
 povrtni temeljac

Priprema

 Telećim prsima treba izvaditi kost kako bi dobili veliki ravni komad mesa koji ćemo zarolati. Mljeveno meso pomiješajte s pilećim jetricama, jajima, sitno nasjeckanim lukom, krušnim mrvicama, i svježim peršinom. Pripremljena teleća prsa puniti spremljenim nadjevom. Rolati napunjena prsa te zašiti kuhinjskim koncem ili učvrstiti kuhinjskim iglama. Napunjena teleća prsa položiti u nauljeni lim za pečenje, staviti u zagrijanu pećnicu i peći na temperaturi 175°C jedan sat, a zatim pojačati temperaturu na 200°C i peći još jedan sat. Za vrijeme pečenja povremeno okretati teleća prsa i po potrebi malo podlijevati temeljcem i bijelim vinom. Nakon dva sata pečenja izvaditi nadjevena teleća prsa i ostaviti ih da odstoje barem pola sata radi lakšeg rezanja. U međuvremenu masnoću od pečenja zaliti vinom i vratiti u pećnicu na pola sata, dok alkohol ne ispari. Malo ohlađena punjena teleća prsa narezati na ploške. Poslužiti uz razne priloge, punjeni ljubičasti, luk, glaziranu mrkvu, pečeni koromač...

https://gastro.24sata.hr

Paypal donacija

Popularni postovi