PUNJENE LIGNJE

Sastojci:
• 7-12kom liganja (zavisno od veličine liganja)
• 50g tvrdog sira
• 20dag paradajz pirea
• 3 šnite pršuta
• 100g kuhane riže
• 1 glavica crvenog luka
• 5 režnjeva češnjaka
• 2,5dl bijelog vina
• 1dl maslinovog ulja
• 1 lovorov list
• 1 vezica peršina
• malo oštrog brašna
• po želji začiniti (sol, papar,...)

Priprema:
Očistiti lignje,krakove liganja isjeckati.
Pripremiti sastojke za punjenje: sitno sjeckani češnjak, crveni luk, sjeckani peršin, krakove liganja, kuhanu rižu i sir i pršut narezane na sitne kockice. Na 3 kašike maslinova ulja popržimo luk kojem dodamo krakove liganja i sve zajedno dinstamo nekoliko minuta dok ne ispari tekućina koju su lignje ispustile. Zatim dodamo kuhanu rižu, pršut, sir, češnjak (pola od gore navedene kolicine), peršin (pola od navedene kolicine) i zacinimo po zelji, te sve dobro promiješamo.
Kad se sir istopi, sve će se dobro povezati. Napunimo lignje i krajeve zatvorimo čačkalicom. Napunjene lignje uvaljamo u ostro brasno. Ostatak maslinovog ulja stavimo u duboku tavu da se dobro zagrije te na njemu prepržimo pobrasnjene lignje sa svih strana dok ne dobiju rumenu boju...
Odložimo ih sa strane na toplo. U istu tavu gdje smo pržili lignje stavimo ostatak nasjeckanog češnjaka i peršina te sve zajedno prepržimo, dodamo paradajz pire, stavimo lignje te zalijemo vinom i stavimo lovorov list. Poklopljeno kuhamo na laganoj vatri oko 15 minuta.

Paypal donacija

Popularni postovi