PUNJENE TURSKE POGAČICE - KIYMALI PIDE

Sastojci:

Tijesto: 500 gr brašna, 1 vrećica kvasca, 300 ml toplog mlijeka, 50 ml ulja, so
Fil: 400 gr mljevene junetine, 1 glavica crnog luka, 2 paprike, 1 paradajz, peršun, so, biber, mješavina začina, mljevena crvena paprika

Priprema: 

U brašno dodati kašičicu soli i kvasac, pa zamijesiti tijesto srednje mekoće- sipajući toplo mlijeko i ulje. Tijesto ostaviti da odmori oko 1 sat. Na malo maslinovog ulja prodinstati sitno sjeckan crni luk i sitno sjeckane paprike. Dodati faširano meso. U prodinstano meso dodati i sitno sjeckan, oljušten paradajz, so, biber, mješavinu začina i crvenu papriku. Pred sam kraj dodati i sitno sjeckan peršun. Od tijesta napraviti 8 loptica. Na pobrašnjenoj podlozi svaku lopticu razvaljati na veličinu palačinke. Na jednu polovinu tijesta staviti 2 kašike fila, ostaviti malo prostora oko ivica tijesta. Preklopiti drugom polovinom tijesta i zavrnuti malo krajeve. U većoj tavi zagrijati ulje, pa pržiti po 2 pogače, dok ne porumene sa obje strane! Poslužiti tople, uz čašu jogurta!

Paypal donacija

Popularni postovi