PUNJENI POHANI ODRESCI

Potrebno:

-3 filea pilećeg bijelog mesa
-3 tanke kriškice suhog vrata (izrezati na manje komadiće)
-pola tikvice
-3 listića topljenog sira (bilo kojeg – izrezati na četvrtine)
-2 jaja (za omlet)
-nekoliko čačkalica
-2 jaja, krušne mrvice i brašno – za paniranje

Priprema:

1. Tikvicu oprati i izrezati uzdužno na što tanje ploške. Na malo ulja kratko ih popržiti s jedne i s druge strane – to je postupak od oko 2 min.(na taj način tikvica je puno probavljivija a okus je fenomenalan).
2. Na istom ulju ispeći tanki omlet od 2 jaja: jaja vilicom izmućkati, povegetiti, izliti u tavu i peći kao mlinac lagano odižući rubove kako bi se tekuće jaje slijevalo i zapeklo od ispod.
3. Izrezati na komade pa preokrenuti i ispeći do kraja. (sve skupa je to oko 2-3 min)
4. Meso narezati na tanke odreske i malo ih još rastanjiti batom za mesom (jako oprezno; najbolje je pileće bijelo meso tući između vrećica za zamrzivanje ili folije jer je jako osjetljivo i lako se raspadne)
5. Povegetiti meso i na jedan kraj složiti komadić suhog vrata, sira, omleta i tikvicu, preklopiti i zakačiti čačkalicama sa strane.
6. Panirati meso (brašno, jaja, mrvice) i ispeći u vrelom ulju s jedne i s druge strane dok lijepo ne porumeni. Do posluživanja meso držati na pladnju na papirnom ubrusu kako bi se ocijedio višak masnoće od pohanja, prenosi Recipeci.com.
Dobar tek!
(www.jabuka.tv)

Paypal donacija

Popularni postovi