RIŽA S TUNOM I POVRĆEM
• 150 g riže
• 1 l posoljene vode
• 2 luka
• 2 režnja češnjaka
• 2 paprike, 1 crvena, 1 zelena
Priprema: Rižu kuhajte u posoljenoj vodi 20 minuta, te ocijedite. Ogulite i nasjeckajte luk i češnjak. Raspolovite paprike i odstranite peteljke, sjemenke i ovojnice. Opet operite i narežite na kockice.
Operite i osušite tikvice, odrežite krajeve i narežite ih na kockice. Zagrijte ulje i oko 5 minuta pržite luk sa češnjakom, tikvicama i paprikama. Dodajte juhu i kuhajte još 5 minuta, a zatim začinite solju i paprom.
Umiješajte rižu. Ocijedite tunu, razmrvite je te dodajte riži i povrću. Prije posluživanja začinite prema ukusu.
Preuzeto iz knjige: Kreativno kuhanje - RIŽA (Veble commerce)