ŠNICLE U UMAKU OD VRHNJA I SENFA

Sastojci :
4-6 većih telećih šnicli
4 velike kašike juhe ili vode
4 velike kašike slatkog vrhnja za kuhanje
2 kisela krastavca
2 velike kašike senfa
malo soli,bibera i vegete
2 velike kašike ulja
sjeckani peršun


Priprema;
Šnicle malo potući s batom,začiniti sa  soli, biberom i vegetom pa ih popržiti na 2 kašike ulja.Izvaditi ih i pokrivene držati na toplom.
Masnoću od prženja mesa tada zaliti s juhom ili vodom.
 Dodati vrhnje pa promiješati.Kisele krastavce narezati na sitne kockice pa ih umiješati u vrhnje,promiješati.
Tada dodati senf,sjeckani peršun pa prokuhati,začiniti po želji.
U umak vratiti ispečene šnicle, promiješati i odmah poslužiti.
Posluživanje
Poslužiti uz prilog po želji;neko izdinstano povrće,tjesteninu,pire,rižu....i salatu.

Izvor: http://www.coolinarika.com/

http://nmrecepti.blogspot.ba

Paypal donacija

Popularni postovi