MUSAKA
- 300 gr krompira
- 200 gr patlidzana
- 200 gr tikvice
- 7 kasika masliovog ulja
- 500 gr paradajza
- 150 gr luka
- 300 gr fasiranog mesa
- 120 ml mlijeka
- jaja
- malo bijelog luka
- so,biber,bosiok
Priprema:
Krompir oguliti i izrezati na kolutiće srednje debljine. U vatrostalnu zdjelu koju ste premazali jednom kasikom ulja poredati izrezan krompir zatim posoliti pobiberiti i dodati bosiok. Peci u prethodno zagrijenoj rerni na 2oo ° c oko 25 min.
Dok se to peče oguliti i na kolutiće izrezati tikvu i patlidžan posoliti i staviti da odstoji ok 20 minuta zatim uzeti jednu krpu i posušiti ih,te ih prepržiti par minuta na ulju. Paradajz izrezati na kolutiće. Isjeckani crveni luk ispržiti na 1 kašiki ulja i dodati bijeli luk i zatim meso.
Sve skupa posoliti i pobiberiti i dodati malo bosioka. Kad se malo ohladi poredati meso preko krompira, a zatim redati patlidžane i tikvu, jos malo začiniti i preliti jajima koja ste prethodno izmiješali sa mlijekom. Peći jos 25 minuta.
Dok se to peče oguliti i na kolutiće izrezati tikvu i patlidžan posoliti i staviti da odstoji ok 20 minuta zatim uzeti jednu krpu i posušiti ih,te ih prepržiti par minuta na ulju. Paradajz izrezati na kolutiće. Isjeckani crveni luk ispržiti na 1 kašiki ulja i dodati bijeli luk i zatim meso.
Sve skupa posoliti i pobiberiti i dodati malo bosioka. Kad se malo ohladi poredati meso preko krompira, a zatim redati patlidžane i tikvu, jos malo začiniti i preliti jajima koja ste prethodno izmiješali sa mlijekom. Peći jos 25 minuta.