ĆUFTE OD MESA I TIKVICA
Za 4 osobe potrebno je: 450 g mlevenog pilećeg mesa, 1 jaje, 100 g ovsenih pahuljica, 250 g rendanih tikvica, 1 kašika svežeg seckanog timijana, 1 kašika seckanog belog luka, 6 kašika maslinovog ulja, so i biber.
U činiji pomešajte pileće meso sa jajetom, ovsenim pahuljicama, rendanim tikvicama, timijanom i belim lukom. Posolite i pobiberite, dobro umesite i oblikujte 12 ćufti jednake veličine. Zagrejte ulje u tiganju na umerenoj temperaturi, dodajte ćufte i pržite 15-20 minuta. Povremeno ih okrenite. Poslužite uz sos od jogurta, malo ljutog začina, peršuna i kašičice seckanog belog luka.
(Novosti)
U činiji pomešajte pileće meso sa jajetom, ovsenim pahuljicama, rendanim tikvicama, timijanom i belim lukom. Posolite i pobiberite, dobro umesite i oblikujte 12 ćufti jednake veličine. Zagrejte ulje u tiganju na umerenoj temperaturi, dodajte ćufte i pržite 15-20 minuta. Povremeno ih okrenite. Poslužite uz sos od jogurta, malo ljutog začina, peršuna i kašičice seckanog belog luka.
(Novosti)